Anexa D: Copyright (drepturi de autor)


Link-uri

Se pot face link-uri spre aceste pagini, nu e nici o problemă. Sunt de neînţeles acei oameni care pretind să le ceri permisiunea pentru a face aşa ceva.

Conţinutul scris

Paginile scrise reprezintă proprietatea intelectuală a autorului. Se pot distribui copii ale acestor fişiere fără nici o restricţie atâta timp cât ele nu sunt folosite în scopuri comerciale. Orice altă utilizare a lor trebuie să se supună legilor copyright-ului.

Vizitaţi pagina autorului dacă doriţi să îl contactaţi.


Imaginile

Imaginile din Cele Nouă Planete sunt aproape în întregime de la NASA. Iată declaraţia celor de la NASA, în legătură cu imaginile (poate că nu chiar toate):
Nu s-a pus copyright pe nici o imagine. Dacă va fi recunoscută vreo persoană în aceste imagini şi ele vor fi folosite în scop comercial, pot apărea anumite încălcări ale legii, cum ar fi: dreptul la intimitate sau publicitate. Imaginile nu pot fi folosite pentru a susţine sau a implica NASA sau orice angajat NASA în campanii publicitare pentru produse sau servicii, sau folosite în orice alt scop ce ar putea putea conduce la încălcări ale legii. În conformitate cu aceste afirmaţii e necesar ca utilizarea imaginilor în aceste scopuri să fie avizată în prealabil, de NASA.

National Aeronautics and Space Administration, Houston TX 77058

O altă declaraţie a celor de la NASA:
Toate imaginile din NSSDC's Photo Gallery aparţin domeniului public. Astfel, ele pot fi utilizate în orice scop. NSSDC cere, totuşi, ca să fie amintită, ca furnizor al datelor. Ca o completare, în situaţia în care sursa imaginii (fie că e proiect sau o persoană fizică) este acreditată în text, trebuie menţionată şi aceasta.
Vizitaţi de asemenea NASA's copyright guidelines page.

Imaginile HST pot fi utilizate în general în scopuri non-comerciale. Trebuie văzută însă pagina lor de copyright.


Studenţii şi profesorii

Aceştia pot utiliza textul din aceste pagini precum şi imaginile NASA pentru proiecte şcolare.

Legea

Celor cu experienţă în legislatură le sunt puse la dispoziţie Materiale detaliate pentru Legea Copyright-ului provenite de la Legal Information Institute aparţinând de Cornell Law School.
Continut ... Anexe ... Asistenţă tehnică ... Copyright ... Autor ... Gazda

Bill Arnett; Data ultimei actualizări: 26 Octombrie 2000