Cele nouă planete - introducere

   Cele Nouă Planete reprezintă o colecţie de informaţii despre Sistemul Solar, pentru utilizatorul comun, fără o pregătire tehnică. Nu sunt necesare nici un fel de cunoştinţe anterioare de natură tehnică, toţi termenii sunt explicaţi şi definiţi în cadrul unui glosar. Conţinutul acestui material este probabil familiar specialiştilor, cu toate acestea sperăm să le putem oferi şi acestora lucruri interesante.

   Documentul conţine 100 pagini WWW, câte una pentru fiecare corp important din sistemul solar. Fiecare pagină conţine:

   Pentru ca turul multimedia să fie complet am inclus câteva sunete şi link-uri către o serie de clipuri ale câtorva corpuri cereşti interesante.

   Există de asemenea câteva pagini de interes general: despre vehiculele spaţiale, glosarul cu descrierea termenilor, o listă de site-uri pe care pot fi găsite imagini interesante, informaţii istorice, pagini cu diverse date.

   Paginile acestui document sunt organizate ierarhic, în funcţie de sateliţii aştrilor prezentaţi. Există posibilitatea de a face salturi de la o pagină la alta prin intermediul link-urilor şi de asemenea se poate reveni oricând la tabela de cuprins.

   La sfârşitul fiecărei pagini se găsesc o serie de link-uri către alte pagini care conţin şi ele informaţii despre astrul prezentat. Există posibilitatea de a trece la pagina următoare sau de a se ajunge la pagina "părinte".

   Am ales o serie de 10 corpuri cereşti ca fiind cele mai interesante şi le-am inclus într-un Tur expres Dacă nu dispuneţi de suficient timp pentru a vizita întreg documentul, nu le rataţi însă pe acestea.

 


Sugestii

Multe dintre imagini vor arăta bine doar daca rezoluţia este de minim 16 biţi per pixel.

Daca aveţi probleme cu vizualizarea fotografiilor citiţi anexa Informaţii Tehnice pentru eventuale sugestii.

Alte informaţii despre sistemul solar

Există o mulţime de alte colecţii de informaţii despre Sistemul Solar disponibile pe World Wide Web: Cele mai multe dintre imagini vin din aceste surse. Fără ajutorul oamenilor de ştiinţă şi inginerilor NASA acest tur nu ar fi posibil.

Alte pagini cu informaţii astronomice


Unde să mergem

Turul complet continuă cu un  Sumar (daca vă grăbiţi încercaţi Tur Expres). Numele situate în josul fiecărei pagini conferă acces la alte pagini cu tematică legată de subiectul paginii curente, icoanele  asigură accesul la cuprins şi la alte pagini cu informaţii detaliate şi la pagina de start.

Daca nu aţi făcut-o până acum, încercaţi cel mai apropiat mirror site.

Continut ... Introducere ... Sumar ... Soarele ... Date Gazda


Bill Arnett; Data ultimei actualizări: 12 Octombrie 2000